WordPress website laten maken

Tegenwoordig kunnen de meeste bedrijven niet meer zonder website, de klant oriënteert zich steeds vaker online en een goede website is daarmee een “must”. Je ziet het om je heen, de concurrentie, mede-ondernemers en de overheid zetten massaal in op “online”. Is jouw website: verouderd, traag, blijft die achter bij de concurrentie, past de website niet meer bij wat je doet of is er nog geen website aanwezig? Dan is het tijd om daar verandering in aan te brengen en je bedrijf de online uitstraling te geven die het nodig heeft. Een WordPress website kan de oplossing zijn!

Een WordPress website die past bij wat jij doet

Ieder bedrijf heeft zijn eigen wensen en ambities met een website: producten verkopen, informatie verschaffen, leads genereren en/of een community opzetten zijn veelgehoorde wensen. Wat de ambitie ook is, iedere keuze vergt een plan en daarbij horende strategie om tot een website te komen. Dit kan uiteindelijk leiden tot een WordPress website.

Digitmind kan jou helpen met het ontwikkelen van deze website, samen met jou kijken we naar de meest geschikte optie. Wij maken niet alleen de website, maar denken ook mee hoe we jouw business online succesvol kunnen profileren. Misschien weet jij al precies wat je wilt uitstralen, twijfel je over bepaalde punten of weet je niet waar je moet beginnen. In alle gevallen besteed Digitmind de tijd en aandacht die jij en jouw website nodig hebben. Wij worden niet alleen enthousiast van een mooie website, maar ook van een website die het doel bereikt waarvoor het gebouwd is.

Professionele WordPress website

WordPress is een open source systeem waarmee je een website kunt maken en onderhouden. Open source staat voor open bron en betekent dat de broncode van WordPress vrij toegankelijk is voor iedereen ter wereld. Hier hebben miljoenen mensen gebruik van gemaakt en zo heeft WordPress zichzelf ontwikkeld tot het grootste en meest toegankelijke CMS systeem van de wereld. Er zitten voor- en nadelen aan het gebruik van WordPress, Digitmind kijkt samen met de klant naar wat het meest geschikte platform voor zijn of haar business is. Wij hebben voor jou alvast de voor- en nadelen van WordPress en open source op een rijtje gezet.                                                                                             

Professionele-WordPress-website_0.png

Voordelen van WordPress

Gebruikersgemak

WordPress is een systeem dat in de kern gebruiksvriendelijk is opgesteld. WordPress is ooit begonnen als een blogsysteem en heeft de functionaliteiten als het plaatsen van berichten, beheren van content en aanmaken van pagina’s altijd behouden. Voor personen zonder vakinhoudelijke kennis is een WordPress systeem dan ook snel te begrijpen en te onderhouden.

De WordPress thema’s

Door de populariteit van WordPress zijn er duizenden thema’s ontwikkeld, zowel gratis als betaald. Een thema is het fundament van je WordPress website en ze zijn er in verschillende soorten en maten. Een thema kan heel basaal zijn of een complete lay-out van de website bevatten. Het is belangrijk om een thema te kiezen dat goed wordt onderhouden en door veel ontwikkelaars wordt ondersteund. Digitmind kan jou adviseren over het gebruik van een WordPress thema.

Talloze plug-ins

WordPress beschikt over miljoenen extra functionaliteiten in de vorm van plug-ins. Het grote voordeel is dat het merendeel van de specifieke wensen van klanten al op te lossen is met de inzet van een plug-in. Dit maakt op maat gemaakte oplossingen minder noodzakelijk en is daardoor een stuk voordeliger.

 

Helaas zijn niet alle plug-ins betrouwbaar en zijn te veel plug-ins ook niet wenselijk in een website. Laat je dan ook altijd adviseren door Digitmind voordat je overweegt een plug-in te gaan gebruiken.

Kosten

WordPress is een gratis oplossing, het framework van de website is gratis beschikbaar! Door de vele thema’s en plug-ins is er daarnaast minder ontwikkelwerk nodig.  

Ontwikkeling

WordPress wordt wel tot 8x peer jaar geüpdatet, dit is goed voor de veiligheid en snelheid van de website. Verder vinden zoekmachines als Google en Bing het belangrijk dat een website vaak wordt voorzien van updates.

Vindbaarheid in zoekmachines

De technische structuur van WordPress is erg solide en dit wordt gewaardeerd door de zoekmachines. Verder zijn er diverse plug-ins beschikbaar die de kans op hogere scores in de zoekmachines verhogen. Een WordPress website is een goede basis voor de vindbaarheid maar er komt veel meer kijken bij een goede zoekmachine optimalisatie.

Onafhankelijkheid

Doordat WordPress zo populair is zijn er genoeg ontwikkelaars die overweg kunnen met dit systeem. Welke reden je ook hebt, het overstappen van webbouwer is met een WordPress website zeer eenvoudig.

Responsive websites

Een website die zichzelf op ieder apparaat goed weergeeft is essentieel. WordPress en de bijbehorende thema’s beschikken veelal over de functionaliteiten. Hierdoor ziet jouw website er op mobiel, tablet en desktop goed uit.

Nadelen van WordPress

Veiligheid

Door de populariteit van WordPress is het helaas ook een gewild doelwit bij kwaadwilligen. WordPress websites die niet worden onderhouden en geen maatregelen treffen tegen hackers en spammers zijn gemakkelijke doelwitten. Digitmind kan jou helpen om jouw WordPress website zo veilig mogelijk te maken en daarmee de kans op veiligheidsrisico’s zo gering mogelijk te maken. In de praktijk hebben goed onderhouden websites vrijwel nooit last van beveiligingslekken.

De keerzijde van plug-ins

Plug-ins zijn mits goed gebruikt een verrijking voor iedere WordPress website. Helaas komt het vaak voor dat een WordPress website “aan elkaar wordt geknoopt” door het gebruik van plug-ins. Dit is nadelig voor de snelheid en zorgt voor onderlinge conflicten tussen plug-ins. Verder zijn niet alle plug-ins goed geprogrammeerd of worden niet meer onderhouden, wat de kans op beveiligingslekken en spam groter maakt.

 

Dit is jammer omdat veel plug-ins functionaliteiten verschaffen die door een webbouwer eenvoudig toe te voegen zijn. Een plug-in is bedoeld om complexe wensen te vervullen en tijd te besparen. Het is echter niet de bedoeling om voor iedere kleine aanpassing een plug-in te gebruiken. Digitmind weet welke plug-ins wel en geen meerwaarde vormen voor een WordPress website.   

Open source

 

Opensource.png

 

De voordelen van open source

Gratis

Het gebruik van open source platformen is gratis en hierdoor een stuk voordeliger dan een op maat gemaakt systeem.

Onafhankelijkheid

Doordat open source platformen wereldwijd beschikbaar zijn voor iedereen, is er altijd wel een webbouwer in de buurt die ervaring heeft met het gekozen platform. Je zit dus niet meer vast aan een webbouwer en kan gemakkelijk overstappen.

Nieuwste technieken

Door de enorme achterban van open source projecten worden nieuwe technieken sneller en beter doorgevoerd dan bij op maat gemaakte systemen. Dit is goed voor de functionaliteit, veiligheid, snelheid en vindbaarheid van een website.

Uitbreidingen

Voor open source oplossingen zijn veel uitbreidingen aanwezig. Dit komt doordat open source projecten worden ondersteund door duizenden ontwikkelaars. Hierdoor is er vaak al een kant en klare oplossing aanwezig voor veelgevraagde functionaliteiten.  

De nadelen van open source

Veiligheid

Open source platformen zijn populair onder gebruikers, maar daardoor ook een doelwit van hackers. Het is niet zo dat een op maat gemaakt platform per definitie veiliger is, maar doordat de broncode niet beschikbaar is en het niet bekend is bij een brede doelgroep is er weinig interesse tot inbraak.

 

De regel voor open source platformen is om de website goed te onderhouden door middel van updates en daarnaast zijn er verschillende oplossingen aanwezig om de website uit te breiden met een extra beveiliging. Dit kan je zien als een virusscanner die je computer ook heeft.

Doelgroep

Een open source platform is gemaakt voor een brede doelgroep. Hierdoor is een open source platform van zichzelf nooit afgericht op de eindgebruiker. Er zijn altijd aanpassingen en uitbreidingen nodig om de specifieke wensen van een klant te vervullen. De ene keer is dit vrij gemakkelijk en de andere keer kan dit een behoorlijke puzzel zijn. Het zal wel altijd toegankelijker en minder complex blijven dan een op maat gemaakt platform.

Wij hopen dat bovenstaande informatie jou inzicht hebben gebracht in WordPress en het gebruik van open source platformen. Mocht je nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op.  

Waarom een WordPress website?

Naast de genoemde voordelen vinden wij dat WordPress naadloos aansluit op het MKB en MKB+. Het is voor de gebruiker snel te begrijpen en daardoor kan een onderneming ook zelf aan de slag met een WordPress website. In het begin lijkt het misschien lastig, maar met de ondersteuning van Digitmind weten wij zeker dat nagenoeg iedereen het kan gebruiken. Verder kan een WordPress website goed gevormd worden naar de wensen en behoeften van de klant. Het is flexibel en kan daarmee breed worden ingezet.   

Een WordPress website bij Digitmind

Bij Digitmind kijken wij in eerste instantie samen met jou wat de beste oplossing is voor een website. We stellen je wensen en behoeften samen, geven advies en komen tot een conclusie. In het geval dat WordPress de beste optie is gaan we direct opzoek naar een geschikt thema. De keuze voor WordPress en het bijbehorende thema is uiteindelijk aan jou. Wij zullen diverse mogelijkheden aanbieden.

Daarna gaan wij aan de slag met het realiseren van de website, afhankelijk van de wensen kan dit dagen, weken en in een enkel geval maanden duren. Het is overigens zelden zo dat een website direct voldoet aan de wensen en behoefte, uiteraard houden wij rekening met het aanpassen en bijschaven tot de gewenste situatie.

Na oplevering is het de keuze aan jou om de website zelf te onderhouden of dit ook door Digitmind te laten doen.

Om beter gevonden te worden in de zoekmachines adviseren wij ook gebruik te maken van zoekmachine optimalisatie. Een website die niet gevonden wordt is in veel gevallen namelijk niet ideaal. Verder bieden wij nog diensten aan in online adverteren en online analytics. Wij kunnen ook al deze diensten bundelen en een online strategie traject uitzetten waar we doelstellingen bepalen en bekijken hoe we deze kunnen bereiken.   

Kosten WordPress website Digitmind

Iedere ondernemer is natuurlijk benieuwd naar wat een WordPress website kost. Dit hangt van vele factoren af, wil je bijvoorbeeld een webshop of een “one-pager”? Wil je meerde lay-outs, ga je zelf de content vullen en in hoeverre heb je behoefte aan ondersteuning? Wij kunnen dan ook niet eenduidig antwoord geven op deze vraag. Doorgaans beginnen onze websites bij een prijs vanaf 1.500 euro, maar neem gerust contact met ons op om te kijken wat voor jou de mogelijkheden kunnen zijn.

Kijk ook eens wat wij met Drupal kunnen of neem contact met ons op over vragen omtrent andere open source platformen als Magento en Joomla.

Neem contact met ons op!