Project consultant

Je (complexe) IT-project binnen tijd en budget tot een succesvol einde brengen? Dat kan, voor elke situatie is een andere benadering denkbaar, denk bijvoorbeeld aan:

 

Ondersteuning aan projectmanagers: We verbeteren de skills van je eigen medewerkers. We kijken wat verbeterpunten zijn en gaan daarmee aan de slag.

 

Projectmanagement remote: Een prima oplossing wanneer systemen die remote werken goed ingeregeld zijn. Dit is een mogelijkheid wanneer het team remote werkt of wanneer het niet essentieel is om zelf aanwezig te zijn als projectmanager.

 

Projectmanagement op locatie: De manier om één te worden met het project of meerdere projecten. De ideale oplossing wanneer een project onverdeelde aandacht opeist en de looptijd langer is. 

 

Project-management.png

 

Projectmanagement bij Digitmind - hoe gaan we te werk.

Als eerste bespreken we samen met jou wat er precies speelt, zodat we op basis hiervan een goed beeld van de situatie krijgen en om welke manier we daarmee om kunnen gaan. Vervolgens bespreken de duur van het traject en hoe frequent er behoefte is aan ondersteuning of projectmanagement (op locatie of remote). Wij kunnen daar aan de hand van de intake vaak wel een voorstel voor formuleren.

 

Projectmanagementtools zoals JIRA

Wanneer je start aan een nieuw project of een lopend project ondersteund, is het essentieel om inzicht te krijgen in het werk dat gedaan moet worden.

 

   - capaciteit

   - deadline

   - budgetten

 

Tools als JIRA (Atlassian) helpen je daar enorm mee. Ze zijn schaalbaar en daarom in te zetten voor een klein IT-project, maar ook voor complexe projecten. Digitmind helpt je met de inrichting hiervan, zodat je van start kan op de manier die het beste bij je project past. Daarnaast is het mogelijk om allerlei integraties te realiseren met third parties. Ideaal!

 

Doel van projectmanagement

Het doel van projectmanagement is – in het kort - om de kwaliteit, snelheid en efficiëntie te verhogen en kosten omlaag te brengen.

 

Projectmanagement vs. scrum

In veel IT omgevingen zijn er developmentteams die agile werken. Deze teams hebben geen projectmanagers meer nodig, de scrum master en product owner zijn samen met het development team degenen die ervoor zorgen dat een project goed gemanaged wordt. Ook binnen de kaders van tijd en budget, waarbij het hele tijd kijkt naar de best mogelijke oplossing.

 

Mocht je willen starten met scrum of kanban, dan helpt Digitmind je die stap succesvol én passend bij jouw bedrijf te maken. Lees dan hieronder het stuk over agile coaching ook eens door.

 

Agile coaching - product owner -scrum master

Werk je al een tijdje agile met scrum? Of wil je de stap maken? Digitmind hoort bij je team! Digitmind begeleidt zowel IT als non-IT bedrijven.

 

Agile coaching - puntjes op de 'i' of opstarten van scrum

Agile-coaching-Digitmind.png

 

Agile coaching voor bestaande teams

Voor zowel IT bedrijven als non-IT helpen we succesvol om teams meer agile te maken. Soms helpt een frisse wind en nieuwe inzichten om weer de inspiratie te vinden om samen als team ervoor te gaan. Samen te werken, te maken, te valideren en bij te sturen waar nodig.

 

In de huidige dynamische markt is het voor de groei en continuïteit van je bedrijf belangrijk om optimaal wendbaar te kunnen functioneren. 

 

Agile coaching voor startende scrum teams

Wanneer je al IT of non-IT bedrijf wendbaarder wil kunnen opereren en de uitvoering aan zelfsturende teams over wil laten, is het de juiste tijd om over te stappen op scrum. Digitmind begeleidt je in dit proces en voorziet waar nodig de juiste profielen om een solide team neer te zetten.

 

We kijken eerst wat de huidige status is, hoe elk betrokken individu erin staat en wat er nodig is om van start te gaan. Eenmaal begonnen met scrum coachen we de product owner, scrum master en developers om het maximale uit het nieuwe teamverband te halen.

 

Product owner

De product owner heeft een speciale rol en is eindverantwoordelijk over het op te leveren product. Hij/zij heeft contact met de stakeholders en bepaald de visie over het product. Digitmind heeft een aantal talentvolle product owners in het netwerk die graag – korter of langer – de rol van product owner binnen jouw team komt vervullen.

 

Scrum master

De scrum master faciliteert het team en zorgt ervoor dat problemen (impediments) weggehaald worden zodat het team weer verder kan.  De scrum master is degene die ervoor zorgt dat alles binnen het team op rolletjes loopt. De scrum master is een communicatief vaardig persoon en kan een oude projectmanager zijn.

 

Neem contact met ons op!