Google UA naar GA4

Google Analytics is een krachtige tool waarmee website-eigenaren gegevens over het verkeer en het gedrag van gebruikers op hun site kunnen volgen en analyseren. Google Universal Analytics was de vorige versie van deze tool, maar Google heeft een nieuwe versie geïntroduceerd genaamd GA4.

Waarom gaat Google UA over op GA4?

GA4, wat staat voor Google Analytics 4, is ontworpen om beter te voldoen aan de veranderende behoeften van gebruikers en om inzicht te bieden in de gegevens van meerdere platforms, waaronder websites, mobiele apps en andere digitale eigendommen.

De belangrijkste reden voor de omschakeling naar GA4 is dat de digitale wereld voortdurend evolueert. Met de opkomst van mobiele apps, slimme apparaten en andere nieuwe technologieën was er behoefte aan een meer geavanceerde en flexibele analysetool.

Waar is het nu tijd voor?

oeps, zonder emailadres kunnen we geen contact met je opnemen.

Volgende

Geweldig! Laten we het over je project hebben.

Tijdsspan

Project informatie

Lekker, wij houden ook van koffie!

Hoe kunnen we contact met je opnemen?

Bellen is effectiever dan mailen

Bel ons of laat je telefoonummer achter en we bellen je zo snel mogelijk terug!

026 - 202 2055

Op welk nummer mogen we je bellen?

GA4 biedt verschillende voordelen ten opzichte van Universal Analytics. Ten eerste stelt het gebruikers in staat om meer gedetailleerde inzichten te verkrijgen in het gedrag van individuele gebruikers. Hierdoor kunnen marketeers beter begrijpen hoe gebruikers interageren met hun digitale eigendommen en kunnen ze personalisatie en betere gebruikerservaringen bieden.

Een ander voordeel van GA4 is de verbeterde ondersteuning voor cross-platformmetingen. Dit betekent dat je gebruikers kunt volgen over verschillende apparaten en platforms, zoals van een website naar een mobiele app. Dit geeft een meer holistisch beeld van de interacties van gebruikers met je merk, wat waardevolle inzichten kan opleveren voor je marketingstrategieën.

Het omschakelen naar GA4 vereist enige technische aanpassingen. Je moet een nieuwe trackingcode implementeren op je website of app, en je moet ook nieuwe evenementen en doelen instellen om de gewenste gegevens vast te leggen. Het kan nodig zijn om dit samen met ons te bekijken.

De omschakeling van Google Universal Analytics naar GA4 is een stap voorwaarts in de wereld van digitale analyse. Het biedt meer geavanceerde functies, betere cross-platformmetingen en gedetailleerdere inzichten in het gedrag van gebruikers.

Als je van plan bent om over te schakelen, dan helpen we je er graag mee!

Let op: vanaf 1 juli 2023 wordt in Universal Analytics geen gegevens meer verwerkt.