Drupal website laten maken

Tegenwoordig kunnen de meeste bedrijven niet meer zonder website, de klant oriënteert zich steeds vaker online en een goede website is daarmee een “must”. Je ziet het om je heen, de concurrentie, mede-ondernemers en de overheid zetten massaal in op “online”. Is jouw website: verouderd, traag, blijft die achter bij de concurrentie, past de website niet meer bij wat je doet of is er nog geen website aanwezig? Dan is het tijd om daar verandering in aan te brengen en je bedrijf de online uitstraling te geven die het nodig heeft. Een Drupal website kan de oplossing zijn!

Een Drupal website die past bij wat jij doet

Ieder bedrijf heeft zijn eigen wensen en ambities met een website: producten verkopen, informatie verschaffen, leads genereren en/of een community opzetten zijn veelgehoorde wensen. Wat de ambitie ook is, iedere keuze vergt een plan en daarbij horende strategie om tot een website te komen. Dit kan uiteindelijk leiden tot een Drupal website.  

Digitmind kan jou helpen met het ontwikkelen van deze website, samen met jou kijken we naar de meest geschikte optie. Wij maken niet alleen de website, maar denken ook mee hoe we jouw business online succesvol kunnen profileren. Misschien weet jij al precies wat je wilt uitstralen, twijfel je over bepaalde punten of weet je niet waar je moet beginnen. In alle gevallen besteed Digitmind de tijd en aandacht die jij en jouw website nodig hebben. Wij worden niet alleen enthousiast van een mooie website, maar ook van een website die het doel bereikt waarvoor het gebouwd is.

Professionele Drupal website

Drupal is een open source systeem waarmee een website gebouwd en onderhouden kan worden. Het is een minder bekend systeem dan WordPress, maar heeft net als WordPress een broncode die voor iedereen toegankelijk is. Drupal is door de jaren heen gestegen in populariteit en heeft onderhand een flinke achterban gekregen die helpen bij het door ontwikkelen van Drupal. Dat Drupal een krachtig systeem is bewijst het gebruik onder grote organisaties. Het beste voorbeeld is toch wel de website van het Witte Huis waar de president van de Verenigde Staten verblijft. Er zijn voor- en nadelen bij het gebruik van Drupal. Aan de hand van jou specifieke wensen kan Digitmind bepalen of Drupal het overwegen waard is. Om zelf alvast inzicht te krijgen hebben wij de voordelen en nadelen van Drupal en open source kort samengevat.

Professionele-Drupal-website.png

Voordelen van Drupal

De kern bevat veel functionaliteiten

Drupal is een CMS-systeem dat van zichzelf veel functionaliteiten bevat. Met de zogenoemde “core” van Drupal kan je in beginsel veel meer dan bijvoorbeeld WordPress of Joomla.

Drupal is modulair

De kracht van Drupal zit in de modules die geïnstalleerd kunnen worden. De modules kan je vergelijken met bijvoorbeeld WordPress plug-ins. Het voordeel is echter dat een Drupal module een kleine toevoeging is op het systeem, waar een WordPress plug-in vaak een kant en klare (zware) oplossing is. Hierdoor moeten in Drupal vaak meerdere modules geïnstalleerd worden die afhankelijk zijn van elkaar, maar is het totaal sneller, lichter en beter geïntegreerd in het systeem. Dit komt voornamelijk door de kleine hoeveelheid code en overlap tussen de bestaande modules en het Drupal systeem.   

Toegangsrechten en rollen

Drupal is zeer geliefd om zijn flexibiliteit in het toekennen van rechten en rollen. Iedere gebruiker kan zo geconfigureerd worden dat hij of zij alleen ziet wat jij wilt dat hij of zij ziet. Een redacteur alleen toegang geven tot artikelen, de fotograaf tot afbeeldingen en de administratie tot de facturen, in Drupal kan het tot in detail.


Hierdoor is Drupal ook enorm geliefd bij grote organisaties die een enorme diversiteit hebben aan rollen bij hun werknemers. Drupal voelt meer als een op maat gemaakte oplossing dan bijvoorbeeld WordPress. Dit komt met name doordat het precies zo ingericht kan worden op de wensen en behoeften van jouw organisatie.   

Gratis is ook daadwerkelijk gratis

Drupal is een van de weinige CMS-systemen waar de modules ook daadwerkelijk gratis zijn. Natuurlijk zijn er in WordPress ook veel gratis plug-ins, maar bij een plug-in met hoge kwaliteit moet je al snel betalen voor de volledige functionaliteit. Het voordeel is wel dat hierdoor de ondersteuning en kwaliteit van een hoger niveau zijn.

 

In Drupal zijn de modules echter gratis en de Drupal community probeert dit ook zo te houden.

Ontwikkeling

De Drupal community heeft de laatste jaren aan populariteit gewonnen en is gegroeid tot een stabiele groep ontwikkelaars. Hierdoor worden nieuwe technieken en ontwikkelingen snel doorgevoerd in Drupal. De Drupal community richt zich de laatste jaren met name op het faciliteren van multisites, intranetten en grote organisaties. Drupal voorziet dan ook steeds meer in de wensen van deze doelgroep.  

Vindbaarheid in zoekmachines

Drupal zit net als WordPress, technisch gezien uitstekend in elkaar. Voor de snelheid en vindbaarheid doen de twee CMS-system niet voor elkaar onder. De basis is goed en stabiel om gevonden te worden in de zoekmachines.

Onafhankelijkheid

Drupal wordt in Nederland steeds vaker ingezet door webbouwers en dit maakt het overstappen naar een andere webbouwer dan ook gemakkelijker. Het is niet zo populair als WordPress en vereist ook meer technische kennis en met name ervaring. De onafhankelijkheid met een open source oplossing is volgens Digitmind iets dat elk ondernemer moet overwegen.

Responsive websites

Tegenwoordig moet een website er goed uitzien op mobiel, tablet en desktop. Drupal beschikt in de basis over de responsiveness die ervoor zorgt dat jou website goed schaalt.  

Nadelen van Drupal

Veiligheid

Doordat Drupal een open source oplossing is, heeft het ook te maken met een groep die opzoek is naar kwetsbaarheden binnen Drupal. Drupal websites die geen maatregelen treffen tegen hackers en spammers zijn kwetsbare groepen. Digitmind kan jou helpen om jouw Drupal website zo veilig mogelijk te maken en daarmee de kans op veiligheidsrisico’s te verkleinen. In de praktijk hebben goed onderhouden websites vrijwel nooit last van beveiligingslekken.

Drupal kan complex zijn

Als je zelf aan de slag wil met een Drupal website of de website zelf wil onderhouden na het opleveren kan dit in het begin overweldigend zijn. Om goed gebruik te maken van de vele opties binnen Drupal is geduld en technische kennis een vereiste.

 

Een Drupal website kan echter zo ingericht worden dat het juist gemakkelijk te beheren is. Wil je bijvoorbeeld alleen content plaatsen, dan kan Drupal zo ingericht worden dat het net lijkt of je in een Word bestand aan het werk bent.

Onderhoud

Het onderhouden van een Drupal website vergt meer technische kennis. Drupal kent minor en major updates, waarbij de major updates veel veranderingen met zich mee brengen. Hierdoor kiezen veel webbouwers ervoor om een opgeleverde Drupal site te laten draaien op een oudere versie.  

Drupal webshop

Waar Drupal uitermate geschikt is voor het managen van content en gebruikers is het niet zo sterk in ecommerce. De Drupal community richt zich ook steeds meer op overheidsinstanties en andere partijen waar geen producten worden verkocht. Drupal commerce is minder krachtig en uitgebreid dan de WordPress tegenhanger WooCommerce.   

Er zijn weinig thema’s beschikbaar

Drupal beschikt over weinig thema’s waardoor er een groot deel van de website zelf moet worden gebouwd of in ieder geval moet worden vormgegeven. Dit heeft als voordeel dat het een meer unieke website oplevert, maar brengt ook een grotere investering van tijd en kosten met zich mee.

Open source

Opensource.png

De voordelen van open source

Gratis

Het gebruik van open source platformen is gratis en hierdoor een stuk voordeliger dan een op maat gemaakt systeem. Ieder open source platform heeft echter weer zijn eigen extra kosten. Wordpress plug-ins zijn vaak betaald, terwijl Drupal veel vormgeving nodig heeft.

Onafhankelijkheid

Doordat open source platformen wereldwijd beschikbaar zijn voor iedereen, is er altijd wel een webbouwer in de buurt die ervaring heeft met het gekozen platform. Je zit dus niet meer vast aan een webbouwer en kan gemakkelijk overstappen.

Nieuwste technieken

Door de enorme achterban van open source projecten worden nieuwe technieken sneller en beter doorgevoerd dan bij op maat gemaakte systemen. Dit is goed voor de functionaliteit, veiligheid, snelheid en vindbaarheid van een website.

Uitbreidingen

Voor open source oplossingen zijn veel uitbreidingen aanwezig. Dit komt doordat open source projecten worden ondersteund door duizenden ontwikkelaars. Hierdoor is er vaak al een kant en klare oplossing aanwezig voor veelgevraagde functionaliteiten.  

De nadelen van open source

Veiligheid

Open source platformen zijn populair onder gebruikers, maar daardoor ook een doelwit van hackers. Het is niet zo dat een op maat gemaakt platform per definitie veiliger is, maar doordat de broncode niet beschikbaar is en het niet bekend is bij een brede doelgroep is er weinig interesse tot inbraak.

 

De regel voor open source platformen is om de website goed te onderhouden door middel van updates en daarnaast zijn er verschillende oplossingen aanwezig om de website uit te breiden met een extra beveiliging. Dit kan je zien als een virusscanner die je computer ook heeft.

Doelgroep

Een open source platform is gemaakt voor een brede doelgroep. Hierdoor is een open source platform van zichzelf nooit afgericht op de eindgebruiker. Er zijn altijd aanpassingen en uitbreidingen nodig om de specifieke wensen van een klant te vervullen. De ene keer is dit vrij gemakkelijk en de andere keer kan dit een behoorlijke puzzel zijn. Het zal wel altijd toegankelijker en minder complex blijven dan een op maat gemaakt platform.

Volgens ons is open source in bijna alle gevallen de beste keuze. Het is ook een heel gebruikelijk dat (grote) organisaties open source oplossingen inzetten. De websites van RTL Nieuws, universiteit van Utrecht, Ahold, het Witte Huis en zelfs NASA draaien op open source oplossingen.

Wij hopen dat bovenstaande informatie jou inzicht hebben gebracht in Drupal websites en het gebruik van open source platformen. Mocht je nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op.  

Waarom een Drupal website?

Drupal is ideaal om in te zetten binnen organisaties die gebruik (willen) maken van een multisite installatie of waar behoefte is aan verschillende rollen en rechten binnen de website. In de praktijk gebruiken met name grotere organisatie die veel gebruik maken van het plaatsen en bijhouden van content Drupal. Wil jij echter een website waar je zelf veel controle over wil hebben is WordPress een betere keuze.

Een Drupal website bij Digitmind

Bij Digitmind kijken wij in eerste instantie samen met jou wat de beste oplossing is voor een website. We stellen je wensen en behoeften samen, geven advies en komen tot een conclusie. In het geval dat Drupal de beste optie is gaan we direct aan de slag.

Wij realiseren de website volgens jouw wensen en behoeften, afhankelijk van de eisen kan dit dagen, weken en in een enkel geval maanden duren. Na het opleveren van de website zijn er vanuit de klant vaak nog aanpassingen en/of aanvullingen nodig. Wij houden hier rekening mee en plannen altijd tijd in voor eventuele aanpassingen en/of aanvullingen.

Na oplevering is het de keuze aan jou om de website zelf te onderhouden of dit ook door Digitmind te laten doen.

Wil jij gevonden worden in zoekmachines als Google en Bing? Wij bieden naast het ontwikkelen van websites ook zoekmachine optimalisatie aan. Verder bieden wij nog diensten aan in online adverteren en online analytics. Wij kunnen ook al deze diensten bundelen en een online strategie traject uitzetten waar we doelstellingen bepalen en bekijken hoe we deze kunnen bereiken.   

Kosten Drupal website Digitmind

De prijsinschatting voor een Drupal website is zeer lastig te maken. Dit hangt van vele factoren af: wil je bijvoorbeeld gebruik maken van de toegangsrechten en rollen, wil je meerde lay-outs, ga je zelf de content vullen en in hoeverre heb je behoefte aan ondersteuning? Hierdoor is er dan ook geen simpel antwoord mogelijk. In een Drupal website gaat wel meer tijd zitten dan een WordPress website. Doorgaans beginnen onze Drupal websites bij een prijs vanaf 3.000 euro, maar neem gerust contact met ons op om te kijken wat voor jou de mogelijkheden kunnen zijn.

Kijk ook eens wat wij kunnen met WordPress of neem contact over vragen omtrent andere open source platformen als Magento en Joomla.

 

Neem contact met ons op!