Project Management

Projectmanagement


Projectconsultant

Je (complexe) IT-project binnen tijd en budget tot een succesvol einde brengen? Dat kan. Voor elke situatie is een andere benadering denkbaar, denk bijvoorbeeld aan:

  • Ondersteuning aan projectmanagers: we verbeteren de skills van je eigen medewerkers. We kijken wat verbeterpunten zijn en gaan daarmee aan de slag.
  • Projectmanagement remote: een prima oplossing wanneer systemen die remote werken goed ingeregeld zijn. Bijvoorbeeld wanneer het team remote werkt of wanneer het niet essentieel is om als projectmanager zelf aanwezig te zijn.
  • Projectmanagement op locatie: de manier om één te worden met het project of meerdere projecten. De ideale oplossing wanneer een project onverdeelde aandacht opeist en de looptijd langer is.
Methoden Project Management

Projectmanagement bij Digitmind - hoe gaan we te werk

Als eerste bespreken we samen met jou wat er precies speelt, zodat we op basis hiervan een goed beeld van de situatie krijgen en op welke manier we daarmee om kunnen gaan. Vervolgens bespreken we de duur van het traject en hoe frequent er behoefte is aan ondersteuning of projectmanagement (op locatie of remote). Aan de hand van de intake formuleren wij daar een voorstel voor.

Projectmanagementtools zoals JIRA

Wanneer je start met een nieuw project of een lopend project ondersteunt, is het essentieel om inzicht te krijgen in het werk dat moet worden gedaan.

  •    capaciteit
  •    deadline
  •    budgetten

Tools als JIRA (Atlassian) helpen je daar enorm mee. Ze zijn schaalbaar en daarom in te zetten voor een klein IT-project, maar ook voor complexe projecten. Digitmind helpt je met de inrichting hiervan, zodat je van start kunt op de manier die het beste bij je project past. Daarnaast is het mogelijk om allerlei integraties te realiseren met third parties. Ideaal!

Doel van projectmanagement

Het doel van projectmanagement is – in het kort – kwaliteit, snelheid en efficiëntie verhogen en kosten omlaag brengen.

Projectmanagement vs. scrum

In veel IT-omgevingen zijn er developmentteams die agile werken. Deze teams hebben geen projectmanagers meer nodig, de scrummaster en productowner zijn samen met het developmentteam degenen die ervoor zorgen dat een project goed wordt gemanaged. Ook binnen de kaders van tijd en budget, waarbij het hele team kijkt naar de best mogelijke oplossing.

Mocht je willen starten met scrum of kanban, dan helpt Digitmind je die stap succesvol én passend bij jouw bedrijf te maken. Of lees hier het stuk over agile coaching alvast eens door.