Agile Coaching

Agile coaching

Om snel te kunnen schakelen, klantwaarde toe te voegen én te testen kan een agile manier van werken uitstekend werken. Denk niet dat dit alleen voor IT-bedrijven weggelegd is want de Scrum-methodiek vond haar oorsprong in de Toyota-fabriek.

Transformeer naar een agile organisatie (ook non-IT)

Agile coaching voor bestaande teams

Voor zowel IT bedrijven als non-IT helpen we succesvol om teams meer agile te maken. Soms helpt een frisse wind en nieuwe inzichten om weer de inspiratie te vinden om samen als team ervoor te gaan. Samen te werken, te maken, te valideren en bij te sturen waar nodig.

In de huidige dynamische markt is het voor de groei en continuïteit van je bedrijf belangrijk om optimaal wendbaar te kunnen functioneren.

Agile coaching voor startende scrum teams

Wanneer je al IT of non-IT bedrijf wendbaarder wil kunnen opereren en de uitvoering aan zelfsturende teams over wil laten, is het de juiste tijd om over te stappen op scrum. Digitmind begeleidt je in dit proces en voorziet waar nodig de juiste profielen om een solide team neer te zetten.

We kijken eerst wat de huidige status is, hoe elk betrokken individu erin staat en wat er nodig is om van start te gaan. Eenmaal begonnen met scrum coachen we de product owner, scrum master en developers om het maximale uit het nieuwe teamverband te halen.

Prioriteren van werkzaamheden, ritme vinden in meetings, samenwerken en de klant als uitgangspunt nemen zijn enkele voordelen van scrum. Meer weten? Neem contact op.

 

Scrum Techniek

Product owner - scrum master

Product owner

De product owner heeft een speciale rol en is eindverantwoordelijk over het op te leveren product. Hij/zij heeft contact met de stakeholders en bepaald de visie over het product. Digitmind heeft een aantal talentvolle product owners in het netwerk die graag – korter of langer – de rol van product owner binnen jouw team komt vervullen.

Scrum master

De scrum master faciliteert het team en zorgt ervoor dat problemen (impediments) weggehaald worden zodat het team weer verder kan.  De scrum master is degene die ervoor zorgt dat alles binnen het team op rolletjes loopt. De scrum master is een communicatief vaardig persoon en kan een oude projectmanager zijn.