Agile Coaching

Agile coaching

Om snel te kunnen schakelen, klantwaarde toe te voegen én te testen kan agile werken een uitstekende methode zijn. Die is trouwens zeker niet alleen voor IT-bedrijven weggelegd; sterker nog: de scrum-methodiek vond haar oorsprong in de Toyota-fabriek.


Transformeer naar een agile organisatie (ook non-IT)

Agile coaching voor bestaande teams

In zowel IT-bedrijven als non-IT helpen we teams succesvol om meer agile te werken. Soms helpen een frisse wind en nieuwe inzichten om weer de inspiratie te vinden om er als team samen voor te gaan. Samenwerken, te creëren, te valideren en, waar nodig, bij te sturen.

In de huidige dynamische markt is het voor de groei en continuïteit van je bedrijf belangrijk om optimaal wendbaar te kunnen functioneren.

Agile coaching voor startende scrumteams

Wanneer je als IT of non-IT bedrijf wendbaarder wilt kunnen opereren en de uitvoering aan zelfsturende teams over wilt laten, is de tijd nu rijp om over te stappen op scrum. Digitmind begeleidt je in dit proces en voorziet waar nodig in de juiste profielen om een solide team neer te zetten.

We kijken eerst wat de huidige status is, hoe elk betrokken teamlid erin staat en wat nodig is om van start te gaan. Eenmaal begonnen met scrum coachen we de productowner, scrummaster en developers om het maximale uit het nieuwe teamverband te halen.

Prioriteren van werkzaamheden, ritme vinden in meetings, samenwerken en de klant als uitgangspunt nemen zijn enkele voordelen van scrum. Meer weten? Neem gerust contact met ons op.

 

Scrum Techniek

Productowner - scrummaster

Productowner

De productowner heeft een speciale rol en is eindverantwoordelijk voor het op te leveren product. Hij/zij heeft contact met de stakeholders en bepaalt de visie op het product. Digitmind heeft een aantal talentvolle productowners in haar netwerk die graag – korter of langer – de rol van productowner binnen jouw team komen vervullen.

Scrummaster

De scrummaster faciliteert het team en zorgt ervoor dat problemen (impediments) weggehaald worden, zodat het team weer verder kan.  De scrummaster zorgt ervoor dat alles binnen het team op rolletjes loopt. Hij/zij is dan ook een communicatievaardig persoon en kan een voormalige projectmanager zijn.